Jom...Bercinta

Jom Bercinta Atilia gadis manis periang dan manja Sentiasa hidup ceria dan bahagia walaupun punya musuh ketat dalam kalangan ahli keluarganya sendiri Siapa lagi kalau bukan anak saudaranya Dia dan anak saudaranya

  • Title: Jom...Bercinta
  • Author: Dayana Darwisy
  • ISBN: 9789670907512
  • Page: 363
  • Format: Paperback
  • Atilia gadis manis, periang dan manja Sentiasa hidup ceria dan bahagia walaupun punya musuh ketat dalam kalangan ahli keluarganya sendiri Siapa lagi kalau bukan anak saudaranya Dia dan anak saudaranya yang bernama Rafiq Idlan itu pantang bertemu mata, pasti ada saja yang tidak kena Bahkan tindak tanduk lelaki itu mampu menaikkan darahnya dan mendidihkan hatinya setiapAtilia gadis manis, periang dan manja Sentiasa hidup ceria dan bahagia walaupun punya musuh ketat dalam kalangan ahli keluarganya sendiri Siapa lagi kalau bukan anak saudaranya Dia dan anak saudaranya yang bernama Rafiq Idlan itu pantang bertemu mata, pasti ada saja yang tidak kena Bahkan tindak tanduk lelaki itu mampu menaikkan darahnya dan mendidihkan hatinya setiap kali bersua.Hidupnya bertambah pening dengan kehadiran wanita bernama Balqis Kedatangan wanita itu telah mengubah perjalanan hidupnya Semata mata ingin mengelakkan diri daripada terjebak dengan wanita itu, dia perlu menukarkan statusnya dengan kadar segera Masalahnya siapa yang sanggup membantu Ya memang tidak dinafikan dia meminati seseorang Berpuluh puluh coretan luahan hatinya terhadap lelaki bernama Raid itu dia karang Tapi permasalahannya sekarang Raid itu bukannya cintakan dia pun Takkan dia nak ajak kawan Rafiq Idlan bernama Ayman Hyeqal itu berkahwin dengannya pula Itu gantung diri namanya Dia pun tidak sanggup hendak menduakan Raid walaupun tahu dirinya bukan sesiapa dalam hidup lelaki itu Lagipun dia dah buat Aku Janji dengan diri sendiri, tidak akan berkahwin selagi Raid idaman kalbunya itu belum berkahwin Wanita bernama Balqis ini benar benar menyusahkan hidupnya Aduh, nak buat macam mana Siapa yang perlu dicekup dan dipaksa berkahwin dengannya Adakah mamanya punya idea yang bagus dan sekali gus boleh bantu meleraikan permasalahan yang menimpa dirinya Dan bagaimana pula dengan Raid cinta agungnya itu Mampukah dia melepaskan cintanya pergi begitu sahaja Atau sebaris ayat ini bakal mendekatkan dirinya kepada lelaki bernama Raid itu Raid aku ingin mencintai dan dicintai Aku ingin bila kuterjaga, kau selalu ada di sampingku selamanya.Tapi siapakah sebenarnya Raid yang Atilia dambakan dalam hidupnya selama ini Jom Bercinta nyata atau sekadar impian semata mata

    One thought on “Jom...Bercinta”

    1. Cerita biasa2 sahaja. Boleh agak siapa sebenarnya 'RAID' & mengapa 'RAID' gave her that kind of treatment dari awal penceritaan only berubah setelah ada tali yg mengikat hubungan mereka.Kalau mengharapkan heavy conflict with 3rd party yg berlebihan tu boleh lupakan sahajaNovel kali ini lebih ringan dari yg dulu. Both party begitu setia, tak berbelah bagi.mun tetap ada sedikit saja kesalafahaman dari sikap Atilia yg malu meluahkan rasa yg dah lama terpendam. Even setelah 'RAID' confessions. D [...]

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *