Dear Bella

Dear Bella Berkahwin atas aturan keluarga tanpa rasa cinta Sam kata Bella yang bubbly Bella yang sentiasa minta dipuji Bella yang happy go luckyBella kata Sam yang anticlockwise Sam yang rajin dan sangat kema

  • Title: Dear Bella
  • Author: Emy Roberto
  • ISBN: 9789670718774
  • Page: 290
  • Format: Paperback
  • Berkahwin atas aturan keluarga tanpa rasa cinta,Sam kata Bella yang bubbly, Bella yang sentiasa minta dipuji, Bella yang happy go luckyBella kata Sam yang anticlockwise, Sam yang rajin dan sangat kemas, Sam yang bersemangat tinggiTapi, mereka terima kelemahan masing masing dengan hati terbuka Walau tanpa cinta, hidup tetap bahagia sehingga munculnya Susan, bekasBerkahwin atas aturan keluarga tanpa rasa cinta,Sam kata Bella yang bubbly, Bella yang sentiasa minta dipuji, Bella yang happy go luckyBella kata Sam yang anticlockwise, Sam yang rajin dan sangat kemas, Sam yang bersemangat tinggiTapi, mereka terima kelemahan masing masing dengan hati terbuka Walau tanpa cinta, hidup tetap bahagia sehingga munculnya Susan, bekas kekasih Sam Minah mangkuk hayun tu buat apa dengan awak tengah hari tadi Bella berani bertanya Kan Sam kata bincang satu satu, so dia bagi soalan direct tak pusing kiri kanan Bella Never call people with such name Kurang ajar tahu tak Say what Bella macam tak percaya Me Kurang ajar Jari telunjuk Bella singgah di dada sendiri Minah tu lagi kurang ajarlah, Sam Kacau rumah tangga orang Kacau hidup Bella Stop it Bella terdiam Tangan kanan Sam sudah naik tinggal nak singgah di pipinya.Bella sedar sang suami tak pernah percaya pada cinta dan hubungan mereka berdua hanyalah semata mata untuk saling memahami dan memerlukan Dan Susan pula bertindak memburukkan keadaan Kesian kalau jadi isteri yang tak dicintai I rather be his mistress than becoming his unfortunate wife SusanMampukah Bella membuka pintu hati Sam untuk jatuh cintapadanya Atau, mungkinkah Sam akan memilih bekas kekasih berbanding isteri sendiri Dear Bella, God won t put you into something that you can t handle.

    One thought on “Dear Bella”

    1. Novel untuk dilepaskan RM18.00 Berminat PM3.5 Bintang Like it, kalau tak takkan boleh habis dlm sekelip mata. Mula je baca dah dpt rasa aura sedih. I hate Sam. Novel ni nipis je jalan cerita pon very straightforward dan boleh dijangka namun begitu mampu mengusik emosi.

    2. Believe it or not saya habiskan bacaan dlm masa 38 minute.i satu kejutan bagi saya sendiritahu2 je dah selesaiDan bila dah habis rasa macam tak puas gitu.m rugi je beli novel, habis cepat, kan?.d take time to read and really2 enjoy the momenttapi dah too enthusiastic, tu yg pecut je bacaancerita yg quite straightforward. Her novels excite me lately especially after the last two that I read (Mama Mia Shaza & Ingatkan Dia Tentang Setia)Walaupun Zack sekadar backdrop je, I wished peranan dia da [...]

    3. Dear Bella mama TAK AKAN jodohkan Bella lelaki seperti Sam mulut jahat tau Sam ni Ciannnn dia tak sampai ati tgk Bella bersedih Bella kawan dgn Adik Domo je lah hhikhikok kucing cp nama Bella so cp asyik terbayang Nabila Hussein ni kucen comel mcm kucen.

    4. cerita ni mungkin cliche and straightforward.tapi sukeee sangat olahan Emy Roberto. emosi terasa. double sukeee kat bella. tapi tak suke sam. nyampahnya buat bella gitu. ergghh!double nyampah ke susan. tp ending part susan mcm tergantung. habis gitu je. (patut buat dia kena langgar ke kan?) haha kijamnya kau sara oitt!overall, DB ni naskah yang bila dah baca, susah nak letak. congrats Emy Roberto!

    5. awesome!! congtrate Emy! wpun cuma cerita biasa didengar yg secara general ialah kawin tanpa cinta muncul org ketiga, jeles2 gaduh merajuk pujuk maaf then happy ending tapi cara conveying words dan arrangement mbuatkn cerita biasa ni tampak hebat dan superlicous! semua emosi ada and i feel it. Sam memang lelaki yg matang dn brtanggungjawab wpun pd mulanya tanpa perasaan tp dia tau tanggungjawab dia. Blh tahan jg mulut Sam ni kalu dah suis berleter dah on pedas telinga c Bella tu. well Bella pun [...]

    6. DONE! Dari 2.30 AM sampai 5.00 AM. Ni kali pertama baca karya penulis and I suka! Sangat suka. Santai, ringan. More to conflict dalaman. I love Sam. And, I love Bella too! Hahaha.Setiap kali part Bella terasa hati dengan Sam, part Sam rasa menyesal and nak pujuk Bella, I touching. Siap menangis kut. Sangat-sangat worth reading. Mungkin lepas ni I akan cari buku-buku penulis. Tahniah!

    7. YESSZAAAA! DB, citer ni santai aje! jln citer pun dah biasa ada! cuma klu 'air tgn' ER mmg akan buat saya teruja cecah atap rumah! rasa tk puas! rasa terikat dgn kisah Sam & Bella ni! cam melampau ke ayat ni? kihkihkih ku suka hati jd ku suka2 tulis k!

    8. #41#2017Done reading Dear Bella by Emy Roberto. Best! Ini hanyalah cerita santai. Mengisahkan rumah tangga Bella dan Sam, dan Susan sebagai langau. Bella yang lazy bump dan cute. Sam with his theory. 'Marriage does not require love, just need the understanding. 'Bagi saya, both Bella dan Sam pun salah. Dah suka, tak nak cakap. Kehadiran Susan hanyalah untuk membuka mata dorang that they've already fallen in love with each other. Cuma, ada few yang kurang berkenan. 1. Cerita ER tak lari dari alco [...]

    9. #1 ~ 2018First novel for 2018. Novel pembukaan. I kagum dengan Kak Emy Roberto because she manage to write an interesting story even she is super busy. Bella and Shah get married because of their family. Two years of marriage, many things happen. Susan bekas kekasih Shah datang semula nakkan Shah. Bella always fells insecure and Shah tak habis-habis dengan teori I don't believe in love. But Bella so strong because dia tak cepat melatah or mengamuk tak tentu pasal macam perempuan mereng. She so m [...]

    10. Its definitely my liking. Haila. Super like dengan bella. Mmg gagah sungguh. Hehehe Walau kekadang ada rasa nak tiaw si sam, tp adakalanya rasa baik gak mamat nie Jd mmg manusia sam tu, sbb ada jahat dan baiknya. Nobody perfect right?!! Lurve it much.

    11. A pretty straightforward story yang menariknya, walaupun kita dapat agak jalan cerita tu, penulis berjaya bermain dengan emosi pembaca :)Sangat suka cara garapan Emy Roberto So far, tak mengecewakan ;)

    12. Dear Emy u never cease to impress me with your 'hasil tgn'. Dear Bella was your sweet n nice which I love it so much. keep it up. am waiting for Dara

    13. BellaBellaBellaOlahan matang dari Puan Doktor kita. Cerita yang santai, tapi mampu menggugat emosi pembaca. ewah ayat x menahan. Tapi, kenapa nipis sangat x puas rasanya. Mungkin watak Zack boleh dikembangkan lagi. Tapi satu sahaja ni pendapat peribadi ML lah mungkin nama Susan tu agak x kena may be bleh ditukar dental Suzy emmm u all fahamkan apa maksud ML.

    14. It was a good book! I loved Bella so much! A feisty little thing. Definitely dig her character. I love everything about Bella but Sam on the other hand. OMG, I had a very hard time growing to like him even towards the end. However, I supposed, realistically most men are like him - egoistical sometime a bit of a dumbass bastard. So kudos to Emy for the realistic hero! I love it despite his unfavourable character. I'd love for it to be a bit more elaborate but I guess it's better this way. The end [...]

    15. jalan cerita yang agak santai melibatkan rumahtangga Bella dan Sam. sangat interesting. good job emy roberto.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *