Demi Cinta

Demi Cinta Berkawan tak semestinya bercinta dan bercinta tak semestinya berkahwin SyadItu cara Luthfi Insyad cuba mendekati Zahra Zulfa Tetapi semakin dia mendekati semakin jauh wanita itu pergi You re not her

  • Title: Demi Cinta
  • Author: Farisya Natasha
  • ISBN: 9789672052050
  • Page: 117
  • Format: Paperback
  • Berkawan tak semestinya bercinta dan bercinta tak semestinya berkahwin SyadItu cara Luthfi Insyad cuba mendekati Zahra Zulfa Tetapi semakin dia mendekati, semakin jauh wanita itu pergi You re not her cup of tea It s like, you are the Proton to her Bentley MiliaMalah, Milia juga mengingatkan dia agar berputus asa saja dari mendekati wanita itu Giving up is not on Berkawan tak semestinya bercinta dan bercinta tak semestinya berkahwin SyadItu cara Luthfi Insyad cuba mendekati Zahra Zulfa Tetapi semakin dia mendekati, semakin jauh wanita itu pergi You re not her cup of tea It s like, you are the Proton to her Bentley MiliaMalah, Milia juga mengingatkan dia agar berputus asa saja dari mendekati wanita itu Giving up is not on my list SyadInsyad yakin, dia mampu mendekati wanita itu Kerana baginya, Zahra juga tidak ada beza dari wanita wanita yang pernah menjadi temannya Bear in mind, you takkan dapat tundukkan I ZahraEgonya tercalar, maruahnya seakan tercabar Mustahil dia tidak mampu mendekati wanita itu sedangkan dia pakar dalam hal hal sebegitu.Namun begitu, dalam mengejar Zahra, tak disangka hati terpaut sayang Sehingga dia sanggup menawarkan wang ringgit demi meraih cinta dari wanita itu Tetapi, mampukah cinta yang hanya berlandaskan wang ringgit itu kekal buat selamanya Saya akan jaga Ara lebih baik dari nyawa saya sendiri SyadJanji dilafazkan walaupun hati masih berteka teki.

    One thought on “Demi Cinta”

    1. Announcement before review: N nak jual buku ni for RM18. Pada sesiapa yang berminat, boleh lar PM :)Sorry, tapi watak Irsyad sangat melemaskan.

    2. Buku ni ok best ringan santai cara tulis yg menarik wat kita seronok baca jalan cerita biasa2 jeStart pukul 10 mlm abis pukul 3am tepuk tangan utk diri sendiri

    3. 3.5*Cerita yg biasa2 saja. Tiada keistimewaan bagi saya. Light reading untuk permulaan tahun baru.Kalau orang tak suka janganlah asyik terus mendesak.Kalau tak suka janganlah sampai membenci tanpa sebab yg munasabah.Kalau tak usaha, mana nak tahu kesungguhannya.Kalau dah jodoh tetap tak kemana.Zahra - kerana terluka mendambakan kasih Ibu kandungnya, dia menjadi seorang yg sejuk beku dan canggung dlm pergaulan. Bahasa terlalu kasar terhadap Insyad yg dianggap kasanova bermulut manis. Last2 kerana [...]

    4. Luthfi Insyad (Insyad), jejaka bermulut manis punya rupa & punya kedudukan. Gadis mana tidak tertawan. Belum pernah dia di"reject" andai ingin berkenalan.Zahra Zulfa (Ara), jiwanya menjadi sekeras kerikil dek pelajaran kehidupan. Dia hanya mengimpikan sebuah kejayaan di dalam kehidupannyami membuktikan dia mampu seperti org lain biarpun kisah perjalanan hidupnya tak seindah mana.Insyad terkesima saat bertemu pandang dgn Ara buat pertama kalinya. Ada sesuatu yg mendorongnya mendekati Ara, sem [...]

    5. Sy suka!! buku ni memang santai tapi i can feel it. Yes Syad, dia terang2 menolak dan tak suka tapi bagi kmu itu adalah one of her attraction. cerita sgt selari dgn tajuk

    6. "Satu aje yang you perlu ingat demi cinta I pada you, I sanggup lakukan apa saja dan I akan bertahan sampai ke akhirnya." - Syad"You are the best person ever exist in my life,Syad." - AraFinally, dapat jugak habiskan pembacaan sebanyak 329 m/s. (actually bagi saya tak cukup puas bila cerita ni pendek je, kalau boleh nak FN kasi tebal2 sikit) Tapi kuasa menamatkan cerita terletak dekat tangan penulis. I is kena reda jelah, ya? HeheheBila baca novel mesti terngiang-ngiang lagu Demi Cinta by Ezad L [...]

    7. karya FN mmg x pernah mengecewakanntiasa berjaya menambat hati saya utk terus melekat hingga bertemu kata TAMATwalau pun kisah syad ni pendek je spt kisah adha dan azqa, tp ia disampaikan dgn ckp baik

    8. 3.5*Cerita ringan dan santai. Mula2 memang menyampah dengan Irsyad. Orang dah tak suka lagi dia suka mengacau. Tau la mat romeo.Tapi lama2 nampak kesungguhan nak usha Zahra.The best part bila Syad ada disisi Zahra masa ayah Zahra pergi. Part ni jugak emosi aku jadi libang libu. Tak terbayang bila orang yg kau paling sayang dan ada pergi. Of cos happy ending and dapat baby made in Budapest. ;)

    9. #LuthfiInsyad#ZahraZulfaPertemuan di dalam kapal terbang yang menarik perhatian Syad pada Ara tp bukan pada Ara Bagai tercalar ego Syad bila Ara tidak menoleh sekilas pun pada dia yang sentiasa menarik perhatian gadis2 di luar sanaNamun jodoh yang panjang menemukan mereka lantaran mereka akan menghadiri majlis yang sama di JB.Terasa tercabar, Syad mengejar Ara namun lama kelamaan misteri seorang Ara menggamit perasaan yang tak pernah dia alamiLantas kerja gila dibuat untuk menjadikan Ara milikny [...]

    10. The long await SYADMemang dah lama nor tugu abang baik ala-ala playboy seorang nih and bila dia keluar 2 malam dah tamat and tak PUAS sungguh lah cik author. (psss cik author marah sebab dia ambil masa 2 bulan lebih nak siap kan & saya ambil 2 malam nak abis kan, sowiiiii :) )Antara anak-anak puan & tan seri ni, Syad lah yg liat sikit dah 32 tahun baru lah nak settle down dah tu dgn org yang kat 7-8 tahun lagi muda pulak tu, mana tak nya Ara -disco Syad -Zapin.Cerita cik author kali ni s [...]

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *