Shhh... I Love You

Shhh I Love You NUR NADIA OMAR Keceriaan luaran tidak dapat menutup kekurangan yang ada pada dirinya Hidupnya yang penuh liku dan membuatkan hanya kematian saja yang dia fikirkan dek kisah silam yang menjadikan diri

  • Title: Shhh... I Love You
  • Author: Farisya Natasha
  • ISBN: 9789670992242
  • Page: 220
  • Format: Paperback
  • NUR NADIA OMAR Keceriaan luaran tidak dapat menutup kekurangan yang ada pada dirinya Hidupnya yang penuh liku dan membuatkan hanya kematian saja yang dia fikirkan dek kisah silam yang menjadikan diri masih bernyawa sehingga kini Dan kerana itu, kesukaran hidupnya mula diterangi cahaya kebahagiaan apabila hadir si teruna idaman hati Dapatkah si jejaka menerima kekurangaNUR NADIA OMAR Keceriaan luaran tidak dapat menutup kekurangan yang ada pada dirinya Hidupnya yang penuh liku dan membuatkan hanya kematian saja yang dia fikirkan dek kisah silam yang menjadikan diri masih bernyawa sehingga kini Dan kerana itu, kesukaran hidupnya mula diterangi cahaya kebahagiaan apabila hadir si teruna idaman hati Dapatkah si jejaka menerima kekurangan dirinya AHMAD AIDAN AHMAD ABHAR Kerana kecewa, dia membawa diri yang lara kesepian dan menumpukan perhatian pada kerjaya di awan biru Namun, pertemuan tak dirancang dengan seorang gadis yang berkerjaya tidak jauh beza dengan skop kerjanya telah membawa satu perubahan baru buat dirinya Dan kerana itu, mampukah kehadiran si gadis pengganti merawat luka dalam hati Aidan yang masih terpendam lagi Awak sanggup terima apa saja risiko bila awak kahwin dengan saya nanti Nadia Bukan ke itu yang husband and wife should be doing Aidan Namun begitu, percaturan Allah lebih hebat untuk diri mereka berdua Dek masing masing menyimpan satu rahsia yang bakal meremukkan perasaan Akibatnya, perhubungan Aidan dan Nadia mula berantakan apabila rumah tangga mereka yang dibina dengan tergesa gesa itu mula dilanda ujian.Kisah dan rahsia yang disimpan oleh si teruna membuatkan Aidan nekad untuk menjaga Nadia sehingga ke akhir nafas wanita itu biarpun cinta untuk isterinya tidak pernah Ini kerana cintanya hanyalah untuk bekas tunangannya yang sudah tiada Apabila mengetahui perkara sebenar, mampukah Nadia mengharunginya Untuk apa awak kahwin dengan saya kalau awak masih cintakan dia Hanya sebab awak simpati pada saya Atau saya ni cuma alat untuk mengaburi mata keluarga awak yang kononnya dah move on Ataupun, saya ni sekadar peneman di waktu awak sunyi Tell me, Aidan Tell me the truth Nadia Setelah itu, Nadia mula nekad Dia mahu hanya dirinya saja yang bertakhta dalam hati Aidan tanpa terselit wanita lain meskipun bekas tunang lelaki itu sendiri Saya takkan mengalah Sampai masa nanti, awak tak akan dapat hidup tanpa saya Nadia Try me Aidan Cabaran lelaki itu membuat Nadia terus berjuang Sebagai isteri, dia berhak memiliki Aidan sepenuhnya Tetapi, benarkah hanya itu yang menjadi rahsia selama ini Atau ada lagi rahsia yang lebih besar tanpa diketahui olehnya Dan jika ada, mampukah dia berdepan dengan rahsia itu Atau mungkin sudah tiba masanya untuk dia melangkah pergi

    One thought on “Shhh... I Love You”

    1. Announcement before review: N nak jual buku ni for RM14. Pada sesiapa yang berminat, boleh lar PM :)Farisya Natasha has sure come a long way since Perangkap Dua Hati, which was her first novel that I had read. ShhhI Love You tidak mengecewakan walaupun sebenarnya N ada different expectation because of the book cover. Signage Hollywood tertera dengan besar di muka depan, dan dapat dilihat seorang wanita dan seorang lelaki berpakaian serba segak dan bergemerlapan (LOL!). N ingat cerita ni akan ber [...]

    2. First time baca buku dari penulis ini. Not bad. Kita bermula dari awal yek.Cover: Mengingatkan yuni pada cover novel Julie Garwood yang contemporary. Don't ask me why. Selain itu, mengingatkan yuni pada satu novel Malay, kalau tak silap tajuknya Bintang Hati. Penulis tak ingat. Cuma, apa kaitan Hollywood dan bandar besar dengan cerita ini? Nak kata Aidan ada terbang ke US, takde pun. Nak kata Nadia ada trip ke negara Uncle Sam pun takde. And then apa motif lelaki dan perempuan takde kepala tu? T [...]

    3. "Because she is you." ~ AidanSetelah 10 tahun tertutup pintu hati apabila tunang tersayang pergi buat selamanya seminggu sebelum pernikahan mereka, Kapten Aidan bertemu dengan Nadia, gadis yg dicari2 selama ini. Ada sesuatu milik arwah tunangnya berada dgn Nadia. Dan kerana itu dia ingin bersama Nadiamiliki Nadia.Nadia yg tidak sesempurna gadis lain, tidak juga bernasib baik seperti org lainlahan denyut nadinya juga atas jasa org lain. Didatangi Aidan yg kononnya prihatin, sudi menghulur kasih b [...]

    4. 'Ter'menitis jugak air mata dengan nasib Nadia. Kesian kat dia. Apa yang Aidan buat kat Nadia tu agak melampau. p/s: Dah banyak kali rasa teragak-agak nak beli novel ni. Dah banyak kali jenguk kat MPH Online. Dah masuk list dah tapi lepas tu, delete balik walaupun masa tu ada diskaun. Masa pergi kedai buku Popular EON S2 hari tu, ternampak ada less 20%. Masa ni pun masih lagi teragak-agak nak beli. Bukan apa, takut tak kena dengan jiwa je. Disebabkan tak banyak pilihan nak beli kat situ, grab aj [...]

    5. Aci x bintang drop sbb aidan ngok ngek? Lol :PNadia - Seorang gadis yg happy go lucky & sgt disayangi keluarga tetapi 10 tahun lalu hanya kematian yg difikirkan dlm hidupnyaAidan - Psychotic, taksub, obses, ego & pendiam. Itu la dirinya setelah kematian tunangnya.Karya kali ni no more sweet2 dari isyaku suka karakter nadia dlm ni, she such a strong woman.r aidan my answer was NO, sorry beb hero mu kali ni mmg ku anti sgt2.k ku ketuk2 & baling kat grand canyon c aidan ngok ngek tuKeep [...]

    6. First of all, congrats to kak Farisya atas kelahiran novel ke-3 ini. Novel yg ditunggu-tunggu juga oleh saya sbb nak tahu sangat kenapa hero ni 'beku' sngat (berdasarkan beberapa teaser yg penulis letak dlm grup dia) Dan lepas dah baca, barulah saya tahu kenapa.Seriously, ku tak kesah kalau hero tu jenis yang tak berlebih sngat tunjuk keromantikannya dekat heroin. Sebab cara manusia nak tunjuk kasih sayang ni berbeza. Tapi lepas tahu niat sebenar Aidan kahwin dgn Nadia, I feel like.whatt? Tak su [...]

    7. #251. Cover novel - Cantik. Meletup. Memang menarik minat saya nak beli. 2. Watak & Perwatakan - Untuk Nadia saya tiada masalah. Perwatakannya dilakar dengan baik oleh penulis. Cumanya, untuk watak Aidan saya kurang gemar pada awalnya. Semuanya gara-gara 'diri' Sumayyah dalam diri Nadia. 3. Plot penceritaan - Saya kira ini merupakan sebuah kisah yang segar. Penulis cuba mencari kelainan. Disulami dengan nilai kekeluargaan, kasih sayang dan kepercayaan, naskhah ini berjaya membuatkan saya tak [...]

    8. Klise. Penulis, cerita anda kadang-kadang saya rasa mirip drama Korea. Aduhai Saya menantikan karya anda yang terbaru. Teruskan menulis!Akhir sekali, mohon penulis-penulis novel Melayu popular usahlah terlalu berpaksikan cerita-cerita dari Korea dan mengimaginasikan watak-watak dalam novel anda ada iras-iras pelakon Korea. Terlalu banyak novel seperti yang saya sebutkan ini di rak-rak kedai buku.

    9. 1. Kulit depan. Ada feel rich and famous kat situ tapi kenyataannya tidak. Watak utama adalah rakyat marhaen. Nak glemer sikit pun mungkin sebab heronya pilot. Kan ke best ada babak melancong ke Hollywood dan watak heroin teruja nak jumpa Brad Pitt ke. Banyak dah buku saya baca tapi setakat ni tak pernah jumpa lagi yang honeymoon atau melancong ke Hollywood.2. Tajuk. Tajuk feel good anak dara saya kata. Macam kisah cinta remaja di alam kolej. Bahaya juga bila anak dara umur 10 tahun boleh komen [...]

    10. My long awaited book. What can i say, i fell in love with man in uniform that can fly plane am kinda bias in terms of my review. Hihi.Aidanwalau apa pon reason u marrying Nadia, i would not wronged u. Love can sometime clouded one person judgement. What important is d post marriageHe loves Her doubt about it. Kudos writeru buat i melayang2 membayangkan abg Dan sorong bag kepit topi di KLIA. oh boylove it!

    11. Bravo!! memang sangat awesome!! sy blh tersengih dan rasa 'tingling' antara aidan dan nadia dr mula perkenalan hinggga dah kahwin. sy xnampak kecacatan dalam olahan bahasa ie typo cerita cantik tersusun.

    12. habiskan bacaan dlm 1 malam je. awesome work!!! kisah yang jarang dibaca, jarang diketengahkan. lepas baca novel ni, makin jelas ape yg dideritai oleh pesakit2 yg menunggu bantuan pindahan organ. msih berkisar dgn percintaan. cumanya percintaan yg unik. great piece! salute.

    13. 2016 - #Novel44Nadia seorang yang sangat kuat hadapi dugaan hidup. Dia dapat harungi saat genting ketika menunggu penderma dan sewaktu dah berkahwin pun dia dapat harungi cabaran sikap suami & tujuan Aidan mengahwininya. Memang kejam laa Aidan kahwin dengan Nadia sebab jantung Sumayyah dalam badan Nadia. Macam Aidan terlalu taksub dengan cinta manusia. 10 tahun kot masih tak move on. But Aidan sangat sweet. Sebelum dan selepas kahwin walaupun ada gak tindakan dia tu bikin panas hati. I love [...]

    14. Shh I love your (SILY) by Farisya NatashaBought from rack on Saturday and finish the book on Wednesday >3 >3 >3Aidan, if I can knock your head on the reason of marrying Nadia I will surely knock your head TOK TOK TOK!!!Isya’s trade mark is on personal psychotic problem is a gems, she definitely have mature in her writing and in Aidan we can feel that he have problems getting over that someone that he can’t forget about, where Aidan find that even though he are into another relation, [...]

    15. Aidan dan Nadia ditemukan pada mulanya sbb adik2 mereka yg inginkan mereka berkenalan tp sebenarnya mereka pernah berselisih sebelumnya . Jodoh itu rahsia AllahAidan yg kehilangan tunang sbb kemalangan 10 thn yg lalu masih meratap kehilangan ituNadia seorg gadis yg pernah mendapat peluang kedua utk hidup ternyata tk mensia-siakan nya tp begitu berhati-hati dlm memberi cinta sampailah dia bertemu Aidan yg mendebarkan hatinyaTanpa dia ketahui ada sbb Aidan mendekati dn mengahwininya.Dapatkan perhu [...]

    16. Jalan cerita yang straight foward dan tidak meleret.Senang nak paham.Isu yg diketengahkan pasal penderma organ. Tak sangka isu ini yg di ketengahkan. Sbb cover mcm tak kena dengan content je. heheyways. novel ni best. p/s: masa mula2 baca. rasa mcm pernah tgk drama melayu yg sama jalan cerita nya.

    17. Wow.i loike. Nadia si 'kucing parsi' dan Aidan jejaka pendiam but bahaya juga kalau mcm netakut terlalu banyak berahsia.m nak tahu baca jelaaaah. Good job author! saya kasi full mark eh eh full star hehehe 'shh.i love you' tak perlu kata apa2x cukup dengan perbuatan

    18. Novel ini berkisarkan tentang Nadia yang telah di sahkan menghidap miokarditis yang juga di kenali sebagai keradangan otot jantung. Basically, Cerita bermula selepas 10 tahun, selepas Nadia menjalani pemindahan jantung yang didermakan oleh seseorang yang sudah berikrar untuk menjadi penderma organ.tapi Nadia sendiri tak tahu siapa penderma tersebut.Nadia yang bekerja di Blusky travel, menjalani hidup seperti orang biasa cuma dia perlu bergantung dengan ubat anti rejection seumur hidup. Dan diseb [...]

    19. SHHH I Love you- FarishaTentang pertemuan Nadia dan Aidan. Sekali bertemu, jantung Nadia sudah berdegup. Terima kasih atas adik mereka yang nakal, buat Nadia dan Aidan berkenalan. Aidan, hatinya telah lama tiada. Kematian tunangnya ibarat merenggut ruang hatinya. Pabila mengetahui nama sebenar Nadia, hatinya berdetak.Dia tahu jantung tunangnya, Maya ada dalam badan Nadia.Niat aidan mahu mengahwini Nadia cuma satu. Mahu merasai kewujudan Maya. Niat itu juga terpesong. Tidak mencintai Nadia tapi h [...]

    20. farisya is one of my favourite malay writers. this is very light-hearted novel, simple & straight to the pointdan: really irritating &:his reason to marry nadia is very unacceptable to me as a reader. if i am nadia i probably cut him into pieces. as the story progresses i kind of pity aidan for his loyalty to sumayyah & kind of admire him to keep in loving her. very rare indeed to find this type of persondia: a very strong woman fighting to stay alive & living her life to the ful [...]

    21. Memang dah jodoh agaknya.bab nama pun sama AIDAN & NADIA Aidan dan Nadia memula diperkenalkan oleh adik masing-masing tapi jual mahal. Bila Aidan tahu nama penuh Nadia, dia teringat akan arwah tunangnya yang meninggal akibat kemalangan dan telah mendermakan jantungnya Nadia adalah penerima jantung tersebut Kerana dia terlalu taksub dan sayang ngan arwah tunangnya dia terbuka hati untuk berkenalan dengan Nadia nie Memula tuh memang laa sebab akan jantung tuh tapi lelama dia sendiri jatuh cin [...]

    22. #87#2017Done reading Shhh I Love You by Farisya Natasha. .Another amazing book by FN, after Dia Pelengkap Hidupku. .Buku yang pertama kali ku baca teaser, ku dah letak dalam list 'mustbuy'. Then, novel ni jadi drama adaptasi pulak. So, mood nak baca tu dah berbelah bagi, sebab takut overshadowed by the drama. (Hahaha Padahal, sampai sekarang tak tengok pon lagi full drama. Setakat tengok teaser je). .Then, bila dah beli buku, tak terasa dah nak tengok drama. Because i usually go only for one, ei [...]

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *