Zoeken naar Eileen W.

Zoeken naar Eileen W Een katholiek Noordiers meisje raakt in verwachting van een protestantse jongeman en komt daardoor in een onmogelijke positie

 • Title: Zoeken naar Eileen W.
 • Author: Leon de Winter
 • ISBN: 9789041700964
 • Page: 425
 • Format: Paperback
 • Een katholiek Noordiers meisje raakt in verwachting van een protestantse jongeman en komt daardoor in een onmogelijke positie.

  One thought on “Zoeken naar Eileen W.”

  1. Zelden zo moeizaam door een boek geraakt. Kijk, ik ga De Winter hier niet wegzetten als zus of zo, maar ik vind het een potje.Aanvankelijk werd ik erg gehinderd door de combinatie valse beschrijvingen (sfeer zetten aan de hand van details waar dat niet hoeft) en de nodeloze (aandacht afleidende zelfs) opsomming van niet ter zake doende feiten -- straatnamen, busnummers, hoe donkergrijs een wolk wel niet was. Zoals ik eerder zei: ik zat voortdurend met het gevoel een belabberde vertaling van een [...]

  2. zo mooi, en herkenbaar. de zoektocht naar Eileen gaat in feite over onderliggende zingevingsvragen en hoe deze enerzijds universeel zijn, anderzijds niet los te zien van de (historische) context.

  3. Dit boek had potentieel, maar het verschrikkelijk zware taalgebruik zorgde ervoor dat ik mijn interesse begon te verliezen. Beschrijvingen zijn belangrijk om een boek levend te maken, maar hier was het een zware overkill, ik ben blij dat ik het aan de kant kan leggen. Ik twijfel er niet aan dat ik dit boek niet uitgelezen zou hebben ware het niet dat het een opgegeven boek was.

  4. Een 'OK' verhaal met de meest prachtige, gedetailleerde omschrijvingen van kleine, er niet toe zaken doende dingen. Dit maakt het wat langdradig, maar elke zin is de moeite waard om te lezen. Het verhaal zelf vond ik weinig interessant. Wat mij betreft niet een van De Winter's sterkste werken.

  5. Indringend boek over de gevolgen van een godsdienstconflict voor de levens van normale mensen. Voor de buitenstaander is het haast niet te begrijpen dat de verschillen in godsdienst (protestanten/katholieken) zo'n invloed hebben op het denkpatroon van zoveel mensen.

  6. gelezen voor de middelbare school. ik weet niet meer wat ik er precies van vond, maar het was niet echt fijn om te lezen. misschien ooit eens een nieuwe kans geven.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *