Ingatkan Dia Tentang Setia

Ingatkan Dia Tentang Setia Mereka berkahwin atas dasar cinta tapi kenapa makin lama bagai ada yang tak kena pada rumah tangga mereka Andi yang sentiasa sibuk tanpa sedar telah mengabaikan perasaan Elly sebagai isteri Andi yan

Cerpen Pilot Tentang Cinta Cerpen ini telah disampaikan oleh saudari Nursyuhada Azzman. Tinggal Esok Aku capai lastik getah yang elok Tok Da buat Entah kenapa, tadi sebaik sahaja Tok Da dan Opah sampai, terus aku meluru ke arahnya, sebundut plastik oren penuh dengan getah bodoh aku hulurkan. Novel Idea Kreatif Publication Jangan Benci Cintaku Bab Jan , Masuk ke dalam lift tadi, ada yang pandang dengan senyuman Ada yang pandang dengan muka sinis Laayang senyum ikhlas dia balas mesra Yang pandang sinis semacam dia buat de.Rafeeqa memang tak hairan kalau ke mana dia pergi mesti menjadi perhatian. Meluruskan Pemahaman Syeikh Ali Jaber Tentang Qurban Meluruskan Pemahaman Syeikh Ali Jaber Tentang Qurban, Sebuah video kontroversial seputar penyelenggaraan ibadah qurban beredar di jejaring media Youtube Video berjudul Meluruskan Kesalahpahaman Seputar Novel Idea Kreatif Publication Jangan Benci Cintaku Bab Jan , Tentang Irwan pula, bukan Uncle Jay tak tahu Irwan masih menaruh hati pada anak buahnya ini Kiranya macam cinta hati dulu, kini dan selamanya untuk Irwan. CHERY EASTAR MPV V CROSSOVER REVIEW FULL CHERY EASTAR MPV V CROSSOVER REVIEW FULL SPECIFICATION WORTH FOR MONEY MPV Chery Eastar in Malaysia or V Crossover Worldwide is a unique Crossover, exquisitely exhibiting the M core values of Room, Home and Team Brought to Untuk Aku Dia Kamu Harga hospital bersalin area Selangor KL terima kasih. sy bru je baca tentang fpp dah call fpp tapi dorang dah tak terima kes sy sbb dah weeks dah. so insya allah sy bersalin di kpmc baru pagi tadi pegi check up dengan dr mimi OutDoorFreak Gambar Aleesya kat taska minggu ni Aleesya in pink Nowadays, dia dah pandai demand nak pilih dan pakai baju yang dia suka je JEHAN MISKIN PAKAI RANTAI SALIB, MURTAD ISLAM Rantai Lambang Pengakap Bukan Salib Kristian Pelakon Jehan Miskin menegaskan loket yang dipakai bersama isterinya dalam gambar yang dimuat naik melalui akaun instagram adalah merupakan lambang Persekutuan Pengakap Malaysia Pengakap dan bukan simbol salip. PROTON EXORA MPV FULL SPECIFICATION KERETA Sedare gua baru tangkap M Line.Dia ade spare DVD monitor dan fog light yang akan dipasang sendiri,Buat mase ni enjin tengah running in so cannot ckp banyak,Tunggu dah KM baru boleh cerita tentang Fuel consumption,performance,dan enjin reliability.Overall nampak ok je,Yang paling best side mirror with LED and LED lampu belakang. Rawatan Mudah Bagi Penyakit Tangan Kaki Dan Mulut HFMD Saya dah cuba bagi anak yg kena pnyakit HFMD ni meal shakes dan herbal blend cream ni Mmg berkesan n cepat baik. anak saya suka minum meal shakes wlupun masa tu dia mmg xlalu makan. anak umur setahun lebih masa tu. then cream tu sy sapu pada bintik merah dia tu di mulut n smua tmpt yg kena. alhamdulillah mmg cpt hilang dan xde kesan parut. tq bg info n share info pasal ni

  • Title: Ingatkan Dia Tentang Setia
  • Author: Emy Roberto
  • ISBN: 9789670718538
  • Page: 278
  • Format: Paperback
  • Mereka berkahwin atas dasar cinta, tapi kenapa makin lama bagai ada yang tak kena pada rumah tangga mereka Andi yang sentiasa sibuk, tanpa sedar telah mengabaikan perasaan Elly sebagai isteri Andi yang masih dengan dunia sosialnya, tanpa sedar melukakan hati seorang isteri.Dan apabila dia tersedar, tempatnya bagai sudah diambil alih oleh adik sendiri Bro, aku nampak EllyMereka berkahwin atas dasar cinta, tapi kenapa makin lama bagai ada yang tak kena pada rumah tangga mereka Andi yang sentiasa sibuk, tanpa sedar telah mengabaikan perasaan Elly sebagai isteri Andi yang masih dengan dunia sosialnya, tanpa sedar melukakan hati seorang isteri.Dan apabila dia tersedar, tempatnya bagai sudah diambil alih oleh adik sendiri Bro, aku nampak Elly dengan Karl, berdua di shopping complex Bila dia mahu mengubah keadaan, Elly bagai sudah tawar hati Isteri bagai mahu menjauhkan diri Saya pergi untuk empat hari Selepas tu pergi Kuching tiga hari So Cancel the trip Or otherwise I will personally call your so called big boss Ayat Elly dipintas Andi Langkahnya diatur ke arah si isteri Saya pergi tak lama Setakat ke KK bukannya jauh pun It s not like I m going to Paris and having fun in Wonderland Elly Andi kawal nada suara.Tiga tahun perkahwinan mereka, tak pernah sekalipun dia meninggikan suara pada sang isteri Tapi sikap Elly kali ini betul betul menguji kesabaran You re not going to KK Full stop Susah sangat, saya akan telefon bos awak Apa akan jadi bila Elly berkeras mahu menamatkan perkahwinan mereka Dan paling sadis, pilihan Elly ialah Karl, adik Andi sendiri I will let you go dear darling Itu janji Andi.Apakah keputusan Andi itu akan membahagiakan semua orang Kenapa Elly rasa persetujuan Andi itu sangat menyakitkan sedangkan dia yang mahukan semua itu Sesungguhnya, yang membunuh bahagia itu ialah prasangka dan curiga.

    One thought on “Ingatkan Dia Tentang Setia”

    1. Sesungguhnya ikrar janji setia bukanlah sekadar lafaz di awal sesebuah perhubungan, sebaliknya perlu diterjemahkan dgn perlakuan. Rasa cinta harus sentiasa diimarahkan agar sentiasa subur mekar hingga ke akhirnya.Kesibukan kerja Andi & Elly membuatkan hubungan mereka semakin renggang. Perkahwinan yg dibina atas dasar cinta menjadi hambar. "Chemistry" antara mereka semakin berkurang. Namun jauh di sudut hati, rindu tetap bertandang.Komunikasi antara mereka juga kian terbatas. Dan apabila ada [...]

    2. Touching giler.is novel is AWESOME, EmyDua insan yang so madly in love. Hubungan yg dulunya begitu utuh were put thru a test just because both were too busy with their career and hubby was also socially active.Kerana prasangka hampir meleraikan hubungan. Kesempatan diambil dalam kesulitan."What has gone wrong in our relationship?" statement yang akan selalu ditanya if 2 ppl are still in love but no sparks left in it.Solution.hasabah diri.Boleh baca berkali2 buku ni.a kemanisan dalam ujian dan ke [...]

    3. Buku ni Cik Pah usung ke merata negara. Niat nak baca tapi tak terbaca. Akhirnya buku ini menemani perjalanan CP yg mengambil masa 8 jam 35 minit. Habis dengan jayanya bersama mata yg bengkak. Kali ini cerita isteri pula yang buat hal asbab suami tak semenggah minum todi dan salah faham suami curang. Sudah lah ibu mertua tak suka, boleh pulak bercinta dengan adik ipar. Alahai Elly. Bagaimana Andi menyelamatkan rumah tangga dia? Asbab kepada masalah yang menimpa Andi itu buat CP berjurai air mata [...]

    4. pernah baca dkt blog rasanya , tapi Elly yg jatuh sakit dan Andi yg curang . tp dalam naskhah ini Elly main cinta dgn adik ipar sendiri sehingga tergamak meminta cerai tapi akhirnya memilih bersama semula dgn Andi yg didiagnosis kanser otak .

    5. 6:40 A.M. Done! Mula minat dengan karya penulis ni lepas baca Dear Bella. So, start kumpul karya-karya sebelum niTS ni wow! Emosi turun naik. Mula2 benci pada Andi. Lepas tu, Elly pulak. Paling benci pada si Karl. Haih, lambat pulak si Andi tu nak bagi penumbuk! Dan, paling suka dengan watak 3K terutama Kiran. Haha!Suka pendam sendiri, buat assumption, sudahnya rumah tangga bermasalah. Puncanya tu ja. Nasib baik dapat peluang kedua. kalau tak? Jadi, hargai apa yang kita ada sementara kita ada be [...]

    6. Announcement before review: N nak jual buku ni for RM16. Pada sesiapa yang berminat, boleh lar PM :) Unexpected. Simply 'WOW!!!' from start to finish. IDTS might be novel terbaik by Emy Roberto so far. Sebuah cerita yang sangat sesuai dengan tajuk yang diberi; cerita yang tidak disangka amat menyayat hati. Cinta yang kukuh tetap diuji. Kesetiaan bukanlah satu elemen dalam hubungan yang sukar dilihat mahupun dirasai, tapi ia perlu dipercayai. N rasa itulah pengajaran yang cuba disampaikan oleh pe [...]

    7. emy robertosalah seorang penulis kesukaan. buku yang ditulis oleh dia mmg sentiasa ditunggu.dah one week habis baca. tapi masih tak berkesempatan nak buat review.overall cerita andi dan elly. apa yg sy boleh katakan. awesome! Andi yang sentiasa cool ,penyabar dan pemaaftiap apa elly lakukan. andi sentiasa memaafkan . kagum dgn andinitis airmata ini, saat getir andi disahkan menghidap tumor brain. setiap cerita andi tu mengingatkan saya pada arwah . sedih dan sakit yg sama dilalui oleh kami dulu. [...]

    8. a person once told mei quote 'assumption is a mother of failure'.hence terjadi nya konflik between andi n elly. can't blame d 'langau' can't blame the 3K nor the mom in laws all them. communication is the key factor to successful marriage. Emy thank you so much. this is indeed an eye opener for me n perhaps all the married couple out there'NEVER TOOK YOUR PARTNER/MARRIAGE FOR GRANTED'ass might not always greener on the other side. lots of love for IDTSrfect scoreKUDOS!

    9. Lelah juga membaca permulaan cerita sebab Elly dan Andi balik-balik dengan prasangka sendiri. Mereka berdua tiada komunikasi yang baik. Komunikasi kurang hubungan pun jadi renggang. Tetapi setiap dugaan pasti ada hikmahnya. Dan tak sangkanya hujung cerita buat saya sedih. Huhu.

    10. sebuah cerita yg TERBAIKgala mcm rs ada di dlmnyayg pntg, sila sediakan tisu bl bc cerita nita xkn sedar apa yg kita nak sebenarnya sehinggalah kita kehilangannya.hargai lah apa yg kita ada sblm ia pergi utk selamanyahu

    11. payah sebenarnya nak dapat buku yang boleh buat emosi pembaca rasa sama semua kebencian, kesedihan, kasih sayang yang melimpah ruah,keinsafan. tahniah buat puan penulis Emy Roberto yang berjaya menggoyahkan emosi pembaca. awalan cerita mungkin agak sedikit mendatar dan perlahan tapi makin di selak, makin hilang sabar nak tahu apa jadi next next next sampai satu tahap memang rasa nak menangis. sebak. i can't imagine if i'm in elly's shoeselly dan andi berkahwin atas dasar cinta tetapi perkahwinan [...]

    12. Andy yang pada mulanya gagal dalam bab agama kesihatan walaupun seorang doc yang macho Elly yang seksi dan berkeyakinan pun gagal dalam bab agama kerana bersuami kan andy yang sama sesat. kesilapan yang banyak pasangan sekarang buat adalah PENDAM dan kurang berkomunikasi. Pendam dan kurang berkomunikasi membuatkan mudah berburuk sangka salah paham sokmo jadi nyer Karl memang mengambil kesempatan atas kekurangan abang nyer andy x bermasuk andy and elly ada masalah dia boleh masuk linenyirap rasan [...]

    13. Dah lama tak baca novel melayu, tapi karya Emy Roberto memang sentiasa saya tunggu.I hate Elly (for assuming), I hate Karl (sebab ambil kesempatan) and at one point, I hate Andi (sebab tak terus terang). But I love the writer nonetheless! Her superb styles of writing is truely admiring. Thank you for the great story Doc.Sebuah cerita yang penuh perasaan, dan penuh pengajaran. Apa yang penting, jangan sekali-kali pernah lupakan Tuhan. Dalam segala ujian dan dugaan, Tuhan tetap sentiasa ada bersam [...]

    14. A truly emotion filled story. Cerita yg mengingatkan kita apa makna sebenar cinta, perkahwinan dan setiaOne will never realise and appreciate someone until u lost themLuckily for Elly she was given a second chance to show Andi that she truly love Andi Peluang kedua yang diperolehi tkkan dipersiakan utk memperbaiki perkahwinan dan hidup mereka setelah pengalaman yg melibatkan nyawa Andi.A well deserved praise for Emy in writing this novel.

    15. Ingatkan dia tentang setiaEmy RobertoErmmm cerita ini berkisar ttg hubungan suami isteriMakin lama makin pudar rasa cintaPerhubungan perlu disirami kasih sayang, take care to each other, dan jangan sekali kali utk menaruh rasa curigaJika semua itu tiada, bagaimana kita mahu melayari dan hidup hingga ke ahkir hayat?Begitulah ceritanya. Elly rasa Andi sudah tidak sayangkan dia. ada perempuan lain. Kerjaya Andi sebagai doktor memang tidak punya masa. Biasalah kan doktor on call. Jadi, atas sebab it [...]

    16. IDTS_ Emy RobertoTajuk yg mengundang rasa teruja! saya sgt suka gaya ER. Bahasanya mudah dan adakala santai tp tetap mengesankan!Andi dan Elly, pasangan yg semakin 'jauh rasa' dlm hidup berumahtangga. Perkahwinan dengan cinta mereka semakin hilang seri! Tidak lg serasi! Tiada lg cinta dihati! benarkah? Memasing punya kelemahan dan kesilapan! Memasing berhak mahukan bahagia! menyakitkan bila yg disayangi berubah kasih! melukakan bila yg dicintai mencari tautan tgn yg lain utk berbahagi hati! Memb [...]

    17. ni karya ke tiga emy Roberto yg saya baca. best walaupun geram dgn watak heroin dan adik hero. konflik bermula kerana msg-msg sibuk. Elly yg cemburu buta yg tak thn tuyik tuduh Andy ada org lain Tanpa Tanya pada Andy. hanya sbab minyan wangi angelica di baju Andy dan terjumpa name tag di dalam kereta Andy, trs Elly kata Andy curang. Elly muka kluar dgn Karl adk Andy. sapa yg curang sbnarnya. kagum dgn Addy yg cool walau adk sendiri jadi org ke tigarsabar sampai akhir. bila Karl mencari Elly di R [...]

    18. Mula-mula baca rasa macam biasa -biasa je. Tapi lama - lama menitis air mata. Kalau baca cerita yang suami curang tak rasa sangat, tapi kalau isteri yang curang then suami pulak sangat-sangat la baik, mula la emosi bercelaru, sakit hati, nak nangis. haih INGATKAN DIA TENTANG SETIA * setiap orang bukan sempurna* masalah boleh selesai kalau berbincang dari hati ke hati* kawan yang baik yang sentiasa ada dalam susah senang kita dan bukan jenis batu api (suka geng 3k & linda)* hargai setiap deti [...]

    19. Perkahwinan atas dasar cinta, adakah akan kekal bahagia? Kisah suami isteri yang diuji untuk setia. Semuanya bermula apabila meragui kesetiaan masing-masing. Padahal dalam hati masing-masing ada cinta. Tanpa sedar seorang isteri curang tetapi merasakan suaminya ada skandal. Seorang suami yang setia hingga hujung nyawa. Selalu realitinya apabila suami sakit, isteri setia menjaga suami manakala banyak kes terjadi apabila isteri jatuh sakit lumpuh, suami mencari isteri baru. Berbeza dengan novel in [...]

    20. i'm done with IDTS's superb!!!i love this novel so much after marriage storya story about loyalty and trustAndi, a busy doctor and also a loving husbandter 3 years of marriage, his love still remains the sameAndi yang sangat penyabar dan coolteri yang curang dengan adik ipar pun, dia still sabartapi, sifat sabar Andi ni can bring dangers to their marriagetypical seorang lelaki, semua benda dianggap remehhe did not even care to explain to his wife bout the perfumemang la bagi dia, Angelica is jus [...]

    21. INGATKAN DIA TETANG SETIA (TISSUE BY YOUR SIDE ALWAYS)It was worth the wait Doctor Emy Roberto, the story of Elly Abdullah and Doctor Andi Fadhli.Working married couple really fascinates me, especially those doctors, offshore personnel and those who live apart from each other.The story of Elly Abdullah and Doctor Andi Fadhli is really a typical dilemma that we the urban dweller are really facing now, busy with work, busy with social life, busy trying to make ends meet, till we really forget the [...]

    22. Ok, finished reading this in 3 hours. Well, I always will read a newly-bought novel on the same day I bought it. My thought? It's been a long time since I read, and even buy a Malay novel. Came across this when roaming aimlessly in a bookshop while waiting for a friend. So, I simply bought it after reading a few bits of it. Just one word. Genius. This novel is the best definition of 'assumption kills'. Dear people, talk, communicate. Is it that hard to tell what's on your mind? Stop assuming. An [...]

    23. kenapa rasa buku kali ni kurang umpph yer? maybe book before this also shows the same genre and problem? entahlarasa macam kurang sesuatuterkurang rempah kotough I feel the book is lack of "something", yet a lot of pengajaran that married couple, soon to be married can be gained. never ever let silence becomes your friend when you doubting your other half. always confront. sometimes the truth hurt but not knowing is much more hurtful! by the by, I love this quote 'never stop flirting with your w [...]

    24. Emy RobertoBaca buku dia sama seperti membaca buku Syud dan Naz.Adrenalin sentiasa laju.Yang bagusnya mengenai tulisan Emy Roberto adalah watak utama bukannya individu yang sangat perfecto.Aku rasa ini adalah realiti kehidupan.Yang penting,belajar dari kesilapan ✌️

    25. Yes!! this is!! semua ttg buku ni is about a reality mostly happening to woman. yes, the biggest weakness in woman is the ' instinct' aka curiga kononya ingatkan dia tentang setia adalah cerita happening lepas kawin. bravo c husband yg cool dan setia pd yg 1 congtrat! emy

    26. Best!As usual, karya Emy Roberto sangat pandai bermain dgn emosi.Suka, geram, sedih semua adaumbs up!"Assumptions are the termites of relationships."

    27. Jalan cerita yang membuat saya berbagai emosi. Sedih,kasih sayang,keinsafan dan kesetiaan. Sediakan tisu sebelum membacanye.

    28. Mula-mula kesiankan Elly. Rupa-rupanya Andy lagi patut dikasihani ;(Novel Sis Emy mmg takleh cakap tak best :D

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *