Italian Boy

Italian Boy Kalau takut dilambung ombak jangan berumah di tepi pantai Benji pulang ke Malaysia setelah habis belajar dengan membawa gelaran bekas model sambilan di USA Pulangnya disambut oleh Oddie anak kawan b

  • Title: Italian Boy
  • Author: Dekna Lee
  • ISBN: 9789670907178
  • Page: 192
  • Format: Paperback
  • Kalau takut dilambung ombak, jangan berumah di tepi pantai.Benji pulang ke Malaysia setelah habis belajar dengan membawa gelaran bekas model sambilan di USA Pulangnya disambut oleh Oddie, anak kawan baik mamanya, orang yang langsung tidak pernah bertegur sapa dengan dia sepanjang hidupnya.Oddie, dia dah jangka sangat niat mama mereka untuk menyatukan dia dengan crushnya sKalau takut dilambung ombak, jangan berumah di tepi pantai.Benji pulang ke Malaysia setelah habis belajar dengan membawa gelaran bekas model sambilan di USA Pulangnya disambut oleh Oddie, anak kawan baik mamanya, orang yang langsung tidak pernah bertegur sapa dengan dia sepanjang hidupnya.Oddie, dia dah jangka sangat niat mama mereka untuk menyatukan dia dengan crushnya semenjak kecil itu Namun, semakin dia kenal Benji, semakin annoying dia dengan sikap mamat Itali itu.Kemunculan Amzar dan Ikram membuatkan perangai Benji semakin aneh Benji selalu tenung dia, ajak dia keluar dan sebagainya walaupun ketika itu Benji dah ada kekasih yang dipanggil darling Semakin lama, Benji semakin berani bermain dengan api I miss you Benji Tell that to your darling OddieMungkin sebab jodoh, mereka bersatu juga sebagai sepasang tunang Oddie tahu, dia bertunang dengan jejaka pilihan Malaya memandangkan Benji telah lama menyambung kariernya sebagai model tetap di Malaysia Benji, tentu hidup dia lebih banyak berhadapan dengan perempuan lain Yang bodi cantik, muka cantik bukan seorang dua yang nakkan dia Kalau takut dilambung ombak, jangan berumah di tepi pantai Sofian, abang OddieOddie rela dilambung ombak berkali kali asalkan buah hatinya di sisi Siapa sangka, dugaan bertunang dengan orang glamor ini besar sungguh.Patutlah Sofian menitipkan pesanan begitu Oddie sering makan hati apabila darling Benji mendapat perhatian media semenjak kecoh berita tentang pertunangan mereka.Mereka diuji berkali kali sehingga Oddie mula rasa teragak agak untuk meneruskan perkahwinan mereka Kemunculan bapa kandung Benji memburukkan lagi keadaan Oddie nak ajak dia bincang dalam dalam Oddie tak mampu nak teruskan dah OddieApakah kesudahannya Kuatkah jodoh antara mereka atau salah seorang daripada mereka terpaksa menyerah kalah Kukuhkah rumah di tepian pantai dipukul deruan ganas ombak yang menghempas

    One thought on “Italian Boy”

    1. satu yang suka dengan karya cik penulis cantik Dekna Lee ni ialah unsur kekeluargaan. sangat rapat dan sangat akrab. nak bercinta sakan pun ada mak ayah yang sangat sporting menjaga tingkah laku si anak. kebebasan yang diberi juga digunakan sebaiknya oleh anak. oddie, si manis 27 tahun yang sering digesa untuk berumahtangga di kenenkan pula oleh mamanya dengan benji, anak pada sahabat baiknya. walaupun telah kenal lama tapi pertemuan semula sangatlah tidak rasi. tapi still gak berjumpa bertemu. [...]

    2. Announcement before review: N nak jual buku ni for RM15. Pada sesiapa yang berminat, boleh lar PM :) Did not like this as much as I would have liked. N sangat berharap it would be as good, if not better, than Samurai. But it did not come close at all. Bukannya semua bahagian tak best. Don't get me wrong. Cuma part yang N rasa best came just a little too late. For me, it becomes a bit more tolerable selepas ikatan pertunangan dilangsungkan antara Benji dan Oddie. Before that, N rasa ia monotonous [...]

    3. Buku Italian Boy ini yang ketiga kubaca back to back selepas Jodoh Sebelah Pintu dan Salah Siapa. Rasa saya Italian Boy yang sedikit melepasi 3 star, still it doesn't come close to the best by Dekna Lee based on my previous reads, Penceroboh Hati. Hero dalam Italian Boy iaitu Benji, gentleman juga orangnya, cute dengan sifat malu-malu kucing dan lucu (walau hanya bila dia dalam lingkungan family sendiri dan family Oddie). Yang kurang bestnya, Benji mengekalkan sifat annoying sama macam watak uta [...]

    4. Suka sangat2 cerita ini. Begitu santai dan sempoi. Tema kekeluargaan telah diketengahkan dengan baik sekali. Oddie (Sofia Irdina) telah lama ada 'crush' pada Benjie (Airiel Benjamin), lelaki kacukan Italian dan Melayu. Tetapi bila pertama kali bertemu selepas bertahun Benjie belajar di luar negeri, mereka bertengkar. Oddie baran dan Benjie pula berlagak. Masing-masing tak kena gaya. Mama mereka pula asyik nak kenenkan mereka saja. Oddie asyik menangis. Benjie asyik minta maaf. Tapi bila bertemu [...]

    5. Actually I luv personality Benjie ni tapi dia suka sangat main tarik2 tali dgn Oddie sampai satu tahap tu agak membosankan. Oddie ni pulak kkdg a bit pushy when comes to Benjie's dad atau penyabar sangat when comes to Darling walaupun cemburuhave to kan sebab dah sayang sangatbut the breakoff btwn is uncalled forSungguh merimaskan.ally tak tahu watak siapa yg saya lebih menyampah.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *