Mani:Wanita Kebaya Kuning

Mani Wanita Kebaya Kuning Buah dada dan kemaluan wanita suci syarat hidupkan kembali roh isterinya Untuk itu air mani diperlukan Air mani akhir mesti daripada lelaki yang kematian ibu bapa sejak lahir berkahwin dengan perem

  • Title: Mani:Wanita Kebaya Kuning
  • Author: Syafie Mahyani
  • ISBN: 9789670591261
  • Page: 190
  • Format: Paperback
  • Buah dada dan kemaluan wanita suci,syarat hidupkan kembali roh isterinya.Untuk itu,60 air mani diperlukan.Air mani akhir mesti daripada lelaki yang kematian ibu bapa sejak lahir,berkahwin dengan perempuan yang juga mempunyai nasib yang sama.

    One thought on “Mani:Wanita Kebaya Kuning”

    1. 1.65* untuk Mani : Wanita Kebaya Kuning!Sebenarnya aku tak tahu nak ulas buku ni macam mana. *batuk*Kalau kalian mengharapkan buku ini adalah buku seram, mungkin kalian perlu pilih buku lain. Genre buku ni lebih kepada thriller. Jadi jangan nak merungut sebab tersalah anggap. *senyum*Tapi serius, aku tak dapat nak jatuh suka dengan buku ni walaupun aku suka dengan buku-buku thriller. Seperti ada rasa ketidakpuasan hati yang membuak-buak. Tapi aku sendiri tak tahu apa. Baca pun main selak-selak h [...]

    2. The only reason I still read local books is because I believe that I have to get through all the bad ones to find the good ones. Even when sometimes it is just horribly depressing and frustrating.Wanita Kebaya Kuning is not one of those good books. Just because you are not censored, does not mean you have to be so obscene. Especially when it does not affect the story whatsoever. The amount of obscenities and 'lovemaking' scenes in the book were better off replaced by scenes which actually explai [...]

    3. untuk buku Syafie yg ke 2 ni, unsur seram dan misteri mcm kurang umpphh unsur ganas dan gore tu diceritakan dgn mudah.nceritaan myb ada yg perlu diperbaiki lg.yway,not a bad book though

    4. To be honest, karya ini mempunyai jalan cerita yang baik. As a thriller fan, aku rasa plot dia best dan boleh pergi jauh. cuma cara author sampaikan boleh dikatakan lemah.1. Author seakan habis ayat. Asyik ulang style yang sama sampai boleh naik muak."Sungguh, bla bla bla""Sungguh, bla bla bla"berulang-ulang kali.2. Terlalu banyak cheating dalam "tambah perkataan" karya. Penghuraian terlalu hiperbolaTak perlu rasanya nak gambarkan sesuatu yang lazim dengan bersungguh. Seperti "kotak rokok berben [...]

    5. buku no 2 penulis yg aku baca. jalan cerita atau idea mmg dah menarik, kisah sihir mesir kuno yg hidupkan org mati. ya mmg ada sihir ni cuma guna apa xtaula yg sebenar2nyabahasa,plot mudah tak meleret.aku rasa genre ni lebih kepada thriller, sebab horror tu tak ada, yg ada misteri. endingnya agak menarik dan aku sila kesudahan beginilemahan, ada typo.

    6. #45#2017Done reading Mani: Wanita Berkebaya Kuning by Syafie Mahyani. Adoiiii Bongokla cerita ni Hahahaa Punyala syok baca, tetiba habis camtu je. Sakitnya hati baca. Apa apa pon, saya suka baca novel ni. (Selepas baca few books yang sangat tak best, at least I'm satisfied with this one) Cerita ni pasal Dr Light yang mengamalkan ilmu sihir untuk menghidupkan orang yang mati. So, Marcuz dan wife, Emily menjadi sasaran untuk menggenapkan air mani yang ke 60. Tapi, Marcuz terselamat. Cubaan kali ke [...]

    7. Perghtergantung plak daa serius best jalan cerita dia.b ilmu sihir Mesir. kurang sikit dialog yg kdg2 aku penat nak habiskan bacaan.k kesilapan bahasa cth masa yg sptutnya petang jd malam or pagi jd malam. agak keliru gaklahoverall aku puas hati. Tggu sambungan Marcuz menyelamatkan sahabat baiknya Santino dan skligus mencari mayat isterinya.

    8. jalan cerita yang menarik, memang ada jugak terasa seram. tapi jujur,wanita kebaya kuning tak seseram wanita kimono merah. yang tu baca sikit pun sampai kena fikir nak teruskan baca ke tak. tapi apapun,wanita kebaya kuning takdelah menghampakan sangat. aku suka cerita dia. well done syafie mahyani!

    9. Plot yg baik jalan cerita menarik aspek seram = 3 out of 5. Wanita kimono merah lg seram. spelling error n typo banyak

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *