Kerana Satu Janji

Kerana Satu Janji TEKADNYA Hannah daripada berkahwin dengan buaya darat Azryl Tan Sri Hadi adalah lebih baik dia berkahwin dengan Ilham cikgu kampung yang tampak lurus Ada sebab Hannah cari Ilham dan ada sebab juga

Muktazilah Bahasa Melayu, ensiklopedia bebas Muktazilah bahasa Arab al mu tazilah adalah satu dari cabang pemikiran dalam Islam yang terkenal dengan sifat rasional dan liberal.Ciri utama yang membezakan pemikiran ini dari pemikiran teologi Islam lainnya adalah pandangannya yang lebih banyak menggunakan dalil aqliah akal sehingga sering disebut sebagai aliran rasionalis Islam. Pantun Bahasa Melayu, ensiklopedia bebas Pantun ialah satu puisi Melayu sejati Pantun terpendek terdiri daripada dua baris yang mempunyai ikatan berirama dan mempunyai sebutan yang sama di hujungnya Baris baris ini pula boleh dikumpulkan menjadi empat, enam ataupun lapan baris. ABBY ABADI JANJI TIDAK MAHU BELI KEK SECRET RESEPI, KENAPA Selebriti Abby Abadi menceritakan pengalamannya membeli kek dari restoran Secret Recipe untuk sambutan majlis hari jadi anaknya Menurut Abby, dia berjanji tidak akan membeli lagi makanan dari Secret Recipe kerana dia meragui status halalnya. PERKHIDMATAN MEMBUANG SAKA SIHIR Perubatan Islam Buang Saka buang Sihir PADA DATO KELANADANG MERAWAT ANAK PAK CIK TASLEM.BUANG SAKA BUANG SIHIR cara rawatanD kelana tidak menyeksa pesakit tidak menyeksa saka.jin sihirbab saka.jin sihir mengaku kalah sebelum berlawan. Suara Hati Dirogol kekasih kerana cinta SEBAIK bertemu gadis berusia tahun ini di sebuah tempat pelancongan di luar negara dan setelah memperkenalkan diri masing masing yang berasal dari Malaysia, dia mula berbicara dengan galaknya. Di Bawah Satu Cahaya kalimahcintaku Pengenalan Tashawuf merupakan jalan untuk mencapai Ma rifatullah mengenal Allah dengan sebenar benarnya melalui tersingkapnya dinding hijab yang membatasi diri dengan Allah. KANSER HATI LIVER CANCER cafemlm endif Artikel terdahulu mengenai kanser hati rasanya tidak dapat memberi kefahaman yang mendalam mengenai kanser hati.Ini mendorong saya untuk menambah beberapa perkara penting yang saya kumpulkan dari pelbagai sumber untuk dikongsi bersama. Diari Saham Catatan Jujur Ilmu dipelajari, Untung Untuk pembaca budiman, jika tidak mahu ketinggalan untuk mendapat update post terkini Boleh la mengisi email anda pada borang subscription Setiap kali saya update blog, anda akan mendapat notifikasi melalui email. RAWATAN ALTERNATIF KANSER USUS KOLON maklumat lengkap mengenai kanser colon sila baca DISINI KANSER usus atau colon cancer adalah kanser yang terjadi didalam usus besar dan usus kecil.Olih kerana kanser terjadi diruangan tempat pencernaan dan penyerapan nutrien dan zat zat makanan ia dilihat sebagai amat merbahaya.Kanser perut berkongsi risiko yang amat tinggi dengan kanser kolon. Terjemahan Al Quran Bahasa Melayu Surah Yunus Dia lah yang menjadikan matahari bersinar sinar terang benderang dan bulan bercahaya, dan Dia lah yang menentukan perjalanan tiap tiap satu itu berpindah randah pada tempat tempat peredarannya masing masing supaya kamu dapat mengetahui bilangan tahun dan kiraan masa.

  • Title: Kerana Satu Janji
  • Author: Ameera Ameer
  • ISBN: 9789675289309
  • Page: 195
  • Format: Paperback
  • TEKADNYA Hannah, daripada berkahwin dengan buaya darat Azryl Tan Sri Hadi, adalah lebih baik dia berkahwin dengan Ilham, cikgu kampung yang tampak lurus Ada sebab Hannah cari Ilham dan ada sebab juga mengapa Ilham sudi terima Hannah Perkahwinan yang disangka selamat , rupanya tidak KATA Ilham kepada Suraya Perkahwinannya dengan Hannah hanya tiga bulan KATA Suraya keTEKADNYA Hannah, daripada berkahwin dengan buaya darat Azryl Tan Sri Hadi, adalah lebih baik dia berkahwin dengan Ilham, cikgu kampung yang tampak lurus Ada sebab Hannah cari Ilham dan ada sebab juga mengapa Ilham sudi terima Hannah Perkahwinan yang disangka selamat , rupanya tidak KATA Ilham kepada Suraya Perkahwinannya dengan Hannah hanya tiga bulan KATA Suraya kepada Ilham Sanggup berkorban dan tunggu demi janji cinta mereka KATA Elyna kepada Hannah Kalau Ilham berbaloi sebagai suami, kenapa mahu lepaskan KATA Hannah kepada Suraya Pinjam Ilham sekejap je Nanti akan pulangkan semulaDAHNYA mereka berjanji Dan tiada siapa yang menduga perjalanan hidup Hannah dan Ilham yang pelbagai rasa dan rentak Hannah, pakai balik baju awak tu arah Ilham keras dan masih lagi tidak memandang isterinya Hannah tidak menjawab Ilham dihampiri semakin rapat Kalau saya tak nak bisik Hannah rapat di telinga suaminya dan dengan nada menggoda.Ilham semakin penasaran Merasakan hangat bisikan Hannah menerpa telinganya, degupan jantungnya menjadi semakin laju Sudah huru hara perasaannya diperlakukan begitu Hannah jeritnya melepaskan geram Hannah tergelak kecil Bajunya dicapai dan disarungkan ke tubuh semula Tahu takut ejeknya perlahan dan terus berlalu dari situ Tapi sempat pula dia cuit pipi Ilham.Sampai saja di hadapan pintu biliknya, dia berpaling semula You know what Ilham Ilham berpaling What ucapnya keras Geramnya masih bersisa dengan kelakuan Hannah tadi Boleh gugur jantung dibuatnya Wajah Hannah di muka pintu bilik dipandang tajam Tak kan ada seorang lelaki pun yang boleh bertahan kalau berada dengan perempuan di dalam keadaan seperti tadi kecualilah lelaki itu jenis spesis yang Kata kata Hannah terhenti Jarinya diketuk ketuk ke bibirnya Ilham direnung dengan satu pandangan yang sangat nakal Tiba tiba dia tersenyum Awak nak cakap apa Hannah soal Ilham geram Hurm Macam mana nak cakap ya But, I think you know what I mean ucapnya dengan senyum nakal di bibir So, awak kategori lelaki yang macam tu ke, Ilham soalnya dengan satu kenyitan nakal.Ilham mendengus Awak nak cuba Nak try Test ugut Ilham yang benar benar geram dan tidak tahan melihat kelakuan Hannah seolah olah mencabarnya JANJI yang mana satukah yang berjaya dimeterai atau ada janji lain antara mereka lagi Ikuti perjalanan hidup Ilham dan Hannah yang adakalanya nakal, serius, lucu, sebak, walaupun tercari cari apa makna kasih sayang sesama insan di bumi yang sementara dan erti perjalanan hidup menuju ke alam kekal

    One thought on “Kerana Satu Janji”

    1. Announcement before review: N nak jual buku ni for RM18. Pada sesiapa yang berminat, boleh lar PM :) Memang sangat-sangat best! Suka sangat dengan Ilham dengan Hannah. Nasib baiklah tak banyak sangat watak yang mendengki dalam novel ni. Watak-watak yang mendengki tu pun tak ditonjolkan sangat. Kalau tidak pastilah N stress habis and frust menonggeng time bacaTajuk cerita ni memang sangatlah sesuai dengan jalan ceritanya. Kerana satu janji, Ilham rasa bersalah untuk menyintai Hannah. Hannah hanya [...]

    2. Sajak khas Kerana Satu JanjiKerana Satu Janji - Hannah dan Ilham dipertemukanKerana Satu Janji - Akad keduanya dipeteraiKerana Satu Janji - Hannah & Ilham berjanji utk bersama selama 3 bulan sahajaNAMUNRANA SATU JANJI -Ada hati terusik ada hati diusikAda hati terpikat ada hati terikatAda hati bimbang ada hati sangsiAda dua hati mula berputik cinta dan RASAKERANA SATU JANJI-Cikgu Ilham bertanggungjawab terhadap HannahCikgu Ilham mula ada RASA dengan HannahCikgu Ilham mula jatuh cinta dengan H [...]

    3. Dari berdiri, duduk, baring dan menerap. semua gaya saya buat asalkan tak perlu berhenti menelaah naskah ininta tak semestinya bersatu. saat Ilham dalam kesusahan, cintanya pada Suraya jadi taruhan. Namun dengan janji hanya untuk 3 bulan, dalam terpaksa Suraya relakan. Janji Ilham hatinya hanya milik Suraya.Hannah tak mungkin dia akan memperjudikan masa depannya dengan mengahwini Azryl. Ilham saja peluang yg dia ada. walau harga RM100k bukan sedikit untuk sebuah perkahwinan yang hanya 3 bulan. J [...]

    4. Selesai sudah baca novel ketiga dan yang terakhir aku beli kat kedai hari tu Dari malam tadi baca, lepas tu sambung lagi, akhirnya selesai jugak pembacaan Setelah kecewa dengan novel Dicintai Atau Mencintai sebab asyik pegang letak pegang letak tapi sampai sudah tak baca habis, akhirnya kekecewaan terubat dengan novel Kerana Satu Janji ni p/s: Boleh simpan novel ni masuk dalam almari :)

    5. Dapat-dapat jer buku terus buka dan baca mmg x menahan.habis langkau segala yang berbaris panjang tue hah ngeeee.mang sangat-sangat ohsem perjalanan hidup Hannah ngan IlhamDengan gaduhnya, dengan marahnya, dengan merajuknya, dengan romantika de amour nyer memang semua first class!baca dan terus membaca x sabar nak ke titik penamat! dan moment bila habis baca, hati jadi terluka uwaaaaa okey YES I'M GRATEFUL that both Ilham and Mrs Ilham bahagia TAPI orang yang melepaskan orang yang disayangi demi [...]

    6. salam lamanyer xupdate my GR hihink up date cmne lgsg xmembacadone this book totally my choice 4 julyh K1J ni xheavy mne pn. saya suka jalan cite dia xde part yg rse bosanapa yg jadi dalam kisah K1J ni sume hanya kerana 1 janji mmg sesuai tajuk eh hannah seorg wanita yg ego belagak sombong keras kepala n seangkatan dgn nyer dia juga seorg ank yg kekurangan kasih sayang ibu bapa dia dipinggirkn wlwpn hidupnya mewah. kerana dia dipaksa utk berkahwin dgn azli @ playboya dia tekad akan laku kn apa s [...]

    7. The story is telling us about Hannah Ayuni and Ilham. Hannah ni anak orang kaya and Ilham he's just a teacher. The story starts when Datin Umairah ~ Hannah's mother asked her to marry a guy named Azryl. Hannah ni pulak benci sangat dekat Azryl. So in order utk lari daripada commitment perkahwinan yg telah diatur oleh kedua orang tuanya ~ Hannah nekad utk melepaskan diri dengan cara yg sama but with another guy. And she choose Ilham. Ilham yg pada ketika itu menghadapi masalah kewangan bersetuju [...]

    8. setelah berbulan tak membaca novel akibat kekangan masa akhirnya je lps exam so nk release tension, ramai yg kata buku ni best. gagahkan juga tgn mencapai buku ni walaupun hati tak brapa nak suruhdan yes, sy tak tahu knp sya tak boleh "menjiwai" watak2 dalam novel ni. saya rasa salah saya kot. ntah lah. tak de mood nk membaca tpi rindu sgt nk bca novel. Overall cita ni mmg okat tpi perkataan best tu susah sy nk sebut.tapi tajuk mmg sesuai sgt. ilmu agama pun ada. Sungguh, takdir allah tu mmg in [...]

    9. Kepuasan dalam membaca. Dah lama tak jumpa buku yang dapat tarik kita masuk sekali dalam kisah. Jalan cerita yang alirannya sangat baik. Adore Cikgu Ilham dalam mendidik isteri kontraknya. Adore Cik Hannah yang walaupun idea gilanya memberi banyak impak pada orang lain dengan sikap sombong dan bongkaknya tapi masih mampu berbuat baik hatta pada ibu mertua kontraknya. Kerana tiada istilah kahwin kontrak dalam islam akhirnya Ilham memilih untuk memegang janjinya pada Allah menjaga dan bertanggungj [...]

    10. Excellent. Saya nak bagi semua bintang di langit utk novel ini. So far dlm list top 5 saya novel terbaik utk tahun ini. Lucu, sedih, gembira, marah, manis.mua rasa ada dlm novel ni. Rasa cinta & kasih sayang Cikgu Ilham & Hannah kita dapat rasa sampai ke lubuk hati. Alahaisweetnya dorang. Mesej bahawa cinta tak semestinya dimilikki sampai kpd pembaca. Sebak & insaf rasanya. Ini novel kedua dari penulis yg saya baca & I'm definitely going to buy her other novels.

    11. Janji! Terlalu mudah berjanji tetapi janji yang mana harus dituruti? Janji yang mana perlu dimungkiri? Masing2 memberi janji, saat situasi berubah janji itu mengikat diri…Kerana janji telah membeli jiwa Kerana janji telah memberi cinta Kerana janji telah membawa makna Kerana janji telah bersatu RASA Kerana Satu Janji (K1J)- Karya yang penuh dengan ‘rasa’. Melayari kisah ini memberi satu rasa yang berbeza, kasih sayang mengalir didalam jiwa Tulusnya erti kasih didalam sebuah keluarga. Pence [...]

    12. NOVEL : KERANA SATU JANJIPENULIS : AMEERA AMEERNOVEL NO : 674REVIEW BIEKERANA SATU JANJI WOW SWEET BAGI SAYA…DA PENDAPAT SAYA LA INI…. SAJA NAK CERITA SIKITNAK CERITA BANYAK MACAM TAK RAJIN JE….HANNAH GADIS YANG INGINKAN KASIH SAYANG SEBENARNYA WALAUPUN MEMPUNYAI DUA AYAH DAN DUA MAK TAPI KASIH SAYANG YANG DIHAJATI TIDAK DIPEROLEHI…HIDUP DALAM KEMEWAHAN TAPI MISKIN KASIH SAYANGKGU ILHAM PULAK WALAUPUN TIDAK KAYA HARTA TAPI KAYA DENGAN KASIH SAYANG…MEMPUNYAI MAK DAN ADIK-BERADIK YANG ME [...]

    13. Ttg janji seorang Mohd Ilham Hazri (Ilham) kepada Sarah si kekasih hati, kepada isteri yg dinikahi, kepada ibu yg dikasihi & kepada mertua yg dihormati.Ttg janji seorang Hannah Ayuni (Hannah) kepada sang suami yg pada mulanya tidak disukai, kepada mertua yg disegani & kepada kekasih suami yg hatinya difahami.Demi sebuah maruah & tanggungjawab yg perlu dilunasi serta demi menolak satu ikatan yg tidak direlai, Hannah & Ilham bersatu dlm lafaz ijab & kabul atas dasar kontrak atu [...]

    14. sebuah karya yang menarik edisi susah letak jgk sebab nak tahu endingnyategarnya Hannah Ayuni memperjudikan nasib kahwin dgn cikgu Ilham sebab x nak kahwin dgn Azryl perjanjian mereka hanya 3 bulan. Ilham terpaksa putuskan pertunangan dgn Suraya sebab nak kahwin dgn Hannah. dan akan kembali pada suraya selepas segalanya selesai. Bagi Ilham perkahwinan mereka atas dasar give n take.Namun dalam tempoh 3 bln tu bibit cinta mula terbit antara mereka Hannah & Ilham keliru dengan janji mereka. unt [...]

    15. Ulang baca semula: 19.06.2016-22.06.2016Sebab rindu kisah Hannah & Ilham yg awesome!! hahaha!!!Cukup puas hatil ni di cadangkan oleh seorang teman & nampak ye tidak mengecewakanIa masih tema "kawin kontrak" tapi lebih banyak nilai-nilai yg ingin di sampaikan ke arah ke baikkan.~bukan bermaksud kawin kontrak tue bagus eak :)So memang tidak mengecewakanlah

    16. Kerana Satu Janjiter yg sesuai dgn tajuk! blh dikatakan antara novel terbaik 2014 kutt bagus isi citernyaolahan yg baik membacanya membawa emosi dgn pelbagai rasa seolah dpt rasai sama perasaan cinta & kasih sayang antara Ilham dan Hannah!!!mmg terbaik! harus beli dan jadikan koleksi!!!! tk rugi malah sgt mengesankan!! ^^

    17. citer yg ohsome sgt Ilham melengkapi dan mengubah hidup hannah yg kekurangan kasih sayang walaupun dlm kawin kontrak pada mulanya tapi masing2 datang 'rasa' di hati masing2. Dengan ilham yg nakal dan hannah yg degil dan keras kpala itu membuatkan novel ini sgt menarik.

    18. cite ni sweet je. kalau la ade suami yg macam ilhamg best ladah la baik,soleh,rajin,hormat org tuag semua yg best2 la ilham ni.n mmg bagus sbb nk tengok org yg dia sayang hepytaknak hannah ssh sbb dia.u ilham mmg the best :)

    19. Terlalu suka dengan Cikgu Ilham.Novel yang sangat teratur penyusunan jalan ceritanya.Dah pegang, jangan harap boleh letak.Ilham yang sabar.Ilham yang nakal.Ilham yang ganteng.Aduh Bergetar jantung baca ayat-ayat Cikgu Ilham. Tapi Cikgu Ilham dah ada tunang. Tunang Cikgu Ilham namanya Suraya.Hannah pulaHannah yang degil.Hannah yang bengis.Hannah yang bengkek.Tapi kenapa Hannah boleh jadi.Hannah yang manja.Hannah yang comel.Hannah yang manis.Hannah yang buat hati Cikgu Ilham berpaling.Janji-janji [...]

    20. Alhamdulillah Good Job writer!!!Sepanjang baca KSJ Feel trus hook mcm mata kail dgn personality Cikgu Ilham.Kesabaran Cikgu amat terpuji. Kena pulak jumpa Hannah Ayuni yg mcm tsunami. Meroyan aje. KSJ, mengajar saya klau tak pandai berjanji jangan berjanji.Sekian Buat Ameera Ameer selamat maju jaya sis!!

    21. Fun at first but sgt2 susah nk habis kan baca for the last few pages. Reason why is sgt cliche or it just me cause I'm not into too mushy mushy thingy . But not bad for first book read by this author

    22. KSJ merupakan karya penulis yang kebabooms dan besttNamun naskah ini mendapat tempat ketiga selepas MKD & TDTC Lain orang lain seleranyaNamun cgu ilham dan hana berjaya mendapat tempat ketiga dalam cartakuhihihi tetapi masih mengekalkan 4.3*Tahniah Ameera AmeerTeruskan berkarya

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *